Gerrit Eissink plant boom in prominentenpark Oldenzaal

ENORME INZET. Gerrit Eissink plant dinsdag 20 november zijn boom in het prominentenpark. Deze boom is hem door het college van burgemeester en wethouders aangeboden vanwege zijn enorme inzet voor onder andere de Oldenzaalse budovereniging Hantei.
De boom werd Eissink (foto) tijdens de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Budovereniging Hantei aangeboden, die op 3 maart jl. plaatsvond. Het college wil hiermee haar grote waardering uitdrukken voor zijn, op dit moment al meer dan 50-jarige, inzet voor de Oldenzaalse budovereniging Hantei, maar ook voor zijn verdiensten ten behoeve van de ontwikkeling van de taekwondosport in het algemeen.

Inzet en verdiensten
Eissink (75) is medeoprichter, bestuurslid van het eerste uur en sinds 2017 voorzitter van de Oldenzaalse budovereniging Hantei. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol vervuld en heeft hij zich verdienstelijk gemaakt bij de behartiging van de Nederlandse sportbelangen en het promoten van de Nederlandse judo- en taekwondosport. Hiervoor heeft hij verschillende taken en verantwoordelijkheden op zich genomen. Naast het bestuurslidmaatschap van de lokale vereniging was hij regiovoorzitter, landelijk voorzitter, Generaal secretaris van de European Taekwondo
Union en boardmember van de World Taekwondo Federation. In de laatstgenoemde hoedanigheid was hij ook nog eens een actief lid van het NOC*NSF-netwerk van internationale bestuurders.

Planten boom
Gekozen is voor een zuilbeuk. Deze boom wordt nu (pas) geplant, omdat oktober en november de beste maanden zijn om een nieuwe boom te planten. Het plantseizoen voor bomen start namelijk op het moment dat zij hun bladeren laten vallen in het najaar en eindigt wanneer de nieuwe knoppen zwellen in het hele vroege voorjaar. Het college heeft dan ook besloten ook eventuele toekomstige te planten bomen in het prominentenpark altijd in het najaar te planten. Dit om de overlevingskans van de boom zo groot mogelijk te maken.

Prominentenpark
In het prominentenpark staan op dit moment al bomen voor de volgende personen (in willekeurige volgorde): A. Wellink (secretaris IVN), de voormalige burgemeesters Geert-Jan Nillesen, Peter Cammaert, Thijs Bennink, Frans Backhuijs en Leo Elfers, G.J. Bult (buutreedner), B. Slatman (ecoloog), G. Gaalman (notaris), Frederique Ankoné (schaatster), Oude Elberink (directeur WBO), Karel Loohuis (voormalig wethouder), H. Bruggeman (voormalig wethouder) H.K.H. Prinses Amalia en Björn Kuipers (scheidsrechter).