Gemeentebestuur reikt speciale coin uit aan veteranen Hof van Twente

75 JAAR VRIJHEID. Door Corona kon dit jaar geen lokale veteranen activiteit plaatsvinden. Ook het Anker Concert Tour of Freedom in Concert door de Fanfare Bereden Wapens kon daardoor geen doorgang vinden. Dat concert was gepland op 3 april jongstleden. En dat alles juist in het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert.

Burgemeester Nauta heeft daarom besloten, op een andere wijze dan gebruikelijk, dankbaarheid en erkentelijkheid van het gemeentebestuur van Hof van Twente over te brengen aan de veteranen in Hof van Twente. In samenspraak met het bestuur van de Stichting Veteranen Hof van Twente is een speciale ‘coin’ bedacht. Een metalen munt die speciaal voor dit doel gemaakt is. Een dergelijke munt komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten van Amerika.

Deze munt is inmiddels verstuurd aan alle geregistreerde veteranen in Hof van Twente. Op de voorzijde van de munt zijn het nationaal vrijheidslogo en de jaartallen 1945 en 2020 te zien. Daarmee wordt onze 75-jarige vrijheid gesymboliseerd. Op de achterzijde staat het logo van de Stichting Veteranen Hof van Twente dat afgeleid is van het logo van onze gemeente Hof van Twente. De coin is bedoeld om veteranen in Hof van Twente met elkaar te verbinden en de herinnering aan onze vrijheid levend te houden. Het gemeentebestuur wil daarmee dankbaarheid en erkentelijkheid uitspreken voor de inzet van alle veteranen.

In overleg met de Stichting Veteranen Hof van Twente en het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht is inmiddels besloten zowel de lokale veteranendag als het genoemde concert door te schuiven naar volgend jaar. Deze activiteiten vinden dan plaats op:

  • zaterdag 10 april 2021: Veteranendag Hof van Twente met vanaf ca. 13.00 uur een buitenprogramma en vanaf ca. 15.00 uur het officiële programma. –
  • zondag 11 april 2021, 15.00 uur: Tour of Freedom in Concert in De Reggehof in Goor