GBS De Fontein ‘De Fietsbelofte’

MEESTE OUDERS OP FIETS. De Enschedese basisschool GBS De Fontein heeft de meeste stemmen gekregen in de actie ‘De Fietsbelofte’.

Fietsburgemeester Hennie Kuiper (in het midden op de foto) reikte daarom het schoolpleinfietspakket uit  tijdens een feestje, waar  ook het Twents Verkeersveiligheidslabel aan deze school werd uitgereikt.

Beide acties geven aan dat De Fontein zich actief inzet voor de verkeersveiligheid rondom de school. “Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen veel fietsen, maar zeker ook dat ze dat veilig kunnen”, zegt fietsburgemeester Hennie Kuiper. De Fontein stimuleert ouders om hun kinderen regelmatig met de fiets of lopend naar school te brengen, of zelf te laten gaan. Want lopen of fietsen naar school is leuk, gezond, slim, duurzaam, leerzaam en veilig.

De Fietsbelofte is een actie van de landelijke Fietsersbond waarbij ouders worden opgeroepen om een belofte af te leggen. In Enschede werd de winnaar al uitgeroepen tijdens het Fietsfestijn op 21 september. Fietswethouder Jurgen van Houdt toonde zich toen erg tevreden: “Dit is het eerste jaar dat we aan deze actie meedoen. Het is mooi om te zien dat een aantal scholen hier enthousiast aan heeft deelgenomen.”

Meteen enthousiast
De Fontein heeft voor de Enschedese uitreiking 51 beloftes verzameld, ruim meer dan runners up Sint Liduina en OBS Twekkelerveld. “Toen ik las over deze actie, was ik meteen enthousiast. Daar moesten we natuurlijk aan meedoen”, aldus locatieleider Marieke Alons. De actie loopt ondertussen zo goed, dat De Fontein ook nog in de race is om landelijk de beste te worden. De Fietsersbond maakt binnenkort bekend wie de winnaar wordt van het schoolfeestje.

Het Twents Verkeersveiligheidslabel is een keurmerk dat de gemeente Enschede, in samenwerking met Regio Twente en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland, om het jaar uitreikt aan scholen die zich actief inzetten voor verkeersveiligheid. Dit gaat bijvoorbeeld om lessen in de klas, deelname aan het praktisch verkeersexamen en het hebben van een veilige schoolomgeving. De Fontein voldoet met een score van 57 punten ruim aan de minimumeis van het label van 37 punten.