Fietstocht Zilver week later

NU DONDERDAG 24 OKTOBER. Op verzoek van diverse deelnemers wordt de voor donderdag 17 oktober geplande fietstocht van Zilver Magazine met Astrid Olde Olthuis uitgesteld tot donderdag 24 oktober.

Fietsen met Zilver en Astrid is een nieuwe activiteit van dit magazine om de lezers eens kennis te laten maken met de mooiste rijwielroutes en plekjes van Twente.

En dat betekent niet alleen stevig doortrappen, de deelnemers stappen onderweg hier en daar even af voor een bezichtiging, een hapje en een drankje. Astrid Olde Olthuis heeft een route uitgezet met een wijde boog rond Denekamp. De nieuwe datum is dus donderdag 17 oktober.

Even voorstellen: Astrid, 49 jaar, woont in Losser en laat mensen graag fietsen. Dat doet ze zelf ook: “Om te ontladen pak ik de fiets. Vroeger al en nu nog steeds. Het maakt me fit, vitaal en geeft me energie. Ik raak uit de hectiek van de dag en krijg vanzelf weer een andere kijk op de wereld. Dat wil ik graag delen met anderen, ik gun iedereen meer ontspanning.”

Astrid Olde Olthuis

Start bij Sterrebos
Kortom: haal de fiets uit de schuur, smeer de ketting door en knijp even in de banden. De fietstocht begint ’s morgens in Beuningen. De deelnemers worden daar tussen 10.30 en 11.00 uur verwelkomd in het bekende restaurant Sterrebos met koffie en krentenwegge. Hier wordt ook de route uitgereikt. En dan: op weg. Het gezelschap klimt tussen 11.45 en 12.00 uur op de fiets voor een tocht van in totaal 41 kilometer.

Astrid over de route: “Vanuit Beuningen fietsen we over het Schoolpad langs het Mariakappelletje aan de Paanderdijk. Langs de voet van de 55 meter hoge Austieberg gaan we dan richting het Lutterzand. Vervolgens verlaten we dit gebied via de achterzijde over de Vrijdijk met het bekende Komiezenhutje richting Duitse grens.”

We fietsen verder: “Langs het kanaal Almelo-Nordhorn gaat het via Noord Deurningen en langs de Westerveldmolen in Tilligte richting Ootmarsum. Op dit stuk staan verschillende Mariakapellen.”

Vanaf Ootmarsum fietsen we over landgoed ’t Singraven langs de havezate, het kasteel en de watermolen. “We passeren het Borgbos met havezate De Borg en zijn rond 16.00 uur terug bij restaurant Sterrebos”, belooft Astrid.

Wijnproeven
En dan afstappen bij wijnproeverij Heisterkamp Wijnkopers in Ootmarsum. Heisterkamp bestaat dit jaar 100 jaar en wil daarom eens lekker uitpakken voor de deelnemers. De Zilver-fietsers krijgen een aantal Europese wijnen te proeven en er is een kleine presentatie over de familie Heisterkamp die een eeuw opgewekt doende is in het drank- en wijnvak.
Het bezoek is tussen 14.00 en 15.00 uur gepland en daarna is er nog 10 kilometer te gaan. Dat is te doen!

Nog enige verdere informatie:
Deelname en fietsen voor eigen risico.
Bij Sterrebos is voldoende parkeergelegenheid én er is een e-bike oplaadpunt.

Aanmelden
Aanmelden kan nog steeds per e-mail (info@fietsenmetastrid.nl) onder vermelding van naam, aantal deelnemers en (mobiel) telefoonnummer.
De kosten zijn 6 euro per deelnemer. Dat is inclusief route, koffie/thee, krentenwegge en wijnproeverij.

Consumpties buiten het aangebodene om zijn voor eigen rekening.