Feest in de pipokeet

Deze zomer zullen weer veel mensen op pad gaan om de mooie Twentse natuur te verkennen. Maar opmerkelijk genoeg zijn het vaak juist de toeristen die dat doen, niet de Twentenaar zelf. Jammer, want er is juist in Losser en omgeving veel te zien.

De Tourist Info en recreatieve ondernemers proberen óók de thuisblijvers eens te verlokken tot een leuke activiteit dichter bij huis. Zo zal komende week, van 14 tot en met 20 juni, een fietstocht gehouden worden waarbij de ‘Pipokeet’ aan de Veldweg in Beuningen centraal staat. De Pipokeet, beheerd door de familie Oude Ophuis, viert momenteel namelijk het 5-jarig jubileum. Zodoende kwamen zij en de Tourist Info De Lutte-Losser met het idee om een thematische fietstocht op te zetten. De tocht van 13 kilometer trekt door het afwisselende coulisselandschap rondom Beuningen. Je fietst onder andere rondom landgoed het Hakenberg en ervaart het wonderschone landschap. Vier het feestje mee, stap op de fiets, geniet van de mooie omgeving met als pauze een heerlijke kop koffie/thee met een traktatie bij de Pipokeet!

Route
Een prachtig fietsommetje dat je de hele feestweek kunt fietsen. Ideaal voor als je na een lange (werk)dag ‘s avonds even stoom wilt afblazen en nog een rondje wilt fietsen. De route is ook geschikt om te wandelen. De fietstocht is vanaf maandag 14 juni tot zondag 20 juni verkrijgbaar bij de Tourist info De Lutte (maandag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur geopend en zaterdag van 10.00-13.00 uur geopend). De kosten voor de route bedragen 4 euro voor volwassenen inclusief route, koffie/thee met lekkers en voor kinderen 1,50 euro.

Rustpunt
De Pipokeet ligt aan de rand van natuurgebied Het Hakenberg (tussen de plaatsjes Beuningen en De Lutte), een gebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Bij de Pipokeet kun je heerlijk genieten van een kopje koffie/thee met iets lekkers en ondertussen genieten van de fluitende vogels en prachtige natuur. Met het zonnige weer kun je kiezen voor een schaduwrijke plek op het terras bij de Pipokeet. Ruud en Annemarie Oude Ophuis zijn trots dat steeds meer recreanten deze plek komen bezoeken.