Fans FC Twente zorgen voor onvergetelijke verjaardag

JAN SORENSEN 65. Fans van FC Twente hebben Jan Sørensen op 14 mei een onvergetelijke 65ste verjaardag bezorgd. Ze stuurden massaal hun gelukwensen naar de technisch vaardige Deense linkspoot, die in de jaren tachtig twee seizoenen voor de Enschedeërs uitkwam.

Al diverse jaren kampt Jan Sørensen met een broze gezondheid. In maart van dit jaar onderging de alweer jaren in Engeland woonachtige Sørensen zijn zoveelste hartoperatie. Het gaat weer de goede kant met hem op, maar mede als gevolg van de heersende coronapandemie is hij nog maanden tot thuisblijven veroordeeld.

De redactie van Zilver en diverse supportersverenigingen van FC Twente besloten hem een hart onder de riem te steken met een oproep hem massaal te feliciteren met zijn 65ste verjaardag. Het leidde tot een regen aan gelukwensen in vele vormen. Jan Sørensen was diep onder de indruk.

‘Echt fantastisch’
Vanuit zijn woonplaats laat hij weten: “Het was ongelooflijk, echt fantastisch. Ik heb een hele berg met kaarten gekregen en ook nog bladzijden vol met mails die mensen naar een mailadres hadden gestuurd. Het heeft mijn verjaardag wel heel erg mooi gemaakt. Het deed me echt heel veel. Ik moest er zelfs van huilen, zo blij en verrast was ik.”

Hij vervolgt: “Ik zal hier voor altijd dankbaar voor zijn en hoop dat ik later dit jaar in staat zal zijn FC Twente te bezoeken. Als ik de club ergens mee kan helpen, zal ik dat graag doen. Ik hoop dat jullie mijn liefde en groeten willen overbrengen aan al die mensen die me die lieve groeten hebben gedaan op mijn verjaardag. En een speciaal hallo aan mijn oude ploegmakkers Eddy Achterberg en Martin Koopman…”

Op de foto, gemaakt door zijn jongste zoon, Jan Sørensen met een deel van de vele gelukwensen.