Euregio eens over ingrijpende maatregelen

BESTRIJDING CORONA. Bestuurders langs de Duits-Nederlandse grens hebben de afgelopen weken intensief contact gehad over de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen die beide landen nemen verschillen op onderdelen, maar over het doel en de onderlinge relatie bestaat geen verschil van mening.

“Deze crisis zal de goede verstandhouding en vriendschap in onze grensoverschrijdende regio niet aantasten.” De politiek verantwoordelijke bestuurders aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens zijn het volstrekt met elkaar eens: “de verspreiding van het corona-virus moet met ingrijpende maatregelen ingedamd worden.“

Deze boodschap wordt onderschreven door onder andere Landrat Dr. Kai Zwicker van Kreis Borken, voorzitter Rob Welten van Euregio (foto), burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede, Oberbürgermeister Markus Lewe van Stadt Münster, de burgemeester van Winterswijk Joris Bengevoord en Regierungspräsidentin Dorothee Feller van de Bezirksregierung Münster.

Niet shoppen in buurland
De maatregelen moeten ook de vele duizenden mensen die gewend zijn om in het buurland te shoppen of gezellig uit te gaan, tegenhouden. In verband met de gezondheidsrisico’s die deze uitstapjes opleveren worden alle inwoners aan beide kanten van de grens zeer dringend verzocht niet op pad te gaan en deze bezoekjes de komende weken uit te stellen.

“De maatregelen die we in het kader van de zorg voor onze gezondheid treffen, tasten onze grensoverschrijdende vriendschap en onderlinge verstandhouding niet aan. Integendeel, deze crisis maakt ons samen sterk.”