Erepenning voor Kadolstermennekes

66 JAAR CARNAVAL OLDENZAAL. Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes heeft  de zilveren erepenning van de stad Oldenzaal gekregen.

Burgemeester Patrick Welman reikte de zilveren erepenning met bijbehorende oorkonde uit tijdens de jubileumreceptie ter ere van het 66-jarig bestaan van De Kadolstermennekes.

De zilveren erepenning kan door het college van B&W worden toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid aan personen, verenigingen of stichtingen na een lange periode van grote verdiensten voor de Oldenzaalse gemeenschap.

Een periode van 66 jaar carnaval met de Kadolstermennekes en daarmee 66 jaar carnaval in de Boeskoolstad. Een jubileum om trots op te zijn, vindt de burgemeester. De Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes is de grootste maar ook de oudste carnavalsvereniging van Oldenzaal. Wat in 1954 – het jaar van de oprichting van de vereniging – begon met het organiseren en houden van enkele besloten carnavalsfeesten, is gaandeweg uitgegroeid tot een grootschalig niet meer weg te denken jaarlijks terugkerend evenement van formaat in Oldenzaal.

Gesteld mag worden dat Oldenzaal, zonder de inzet en toewijding van een vereniging als De Kadolstermennekes, niet was uitgegroeid tot de meest populaire carnavalsstad van boven de rivieren.

Foto © Kadolstermennekes