Enschede hangt Regenboogvlag uit

IEDEREEN MAG ZICHZELF ZIJN. Op een groot aantal locaties in Enschede hangt vrijdag 11 oktober de Regenboogvlag uit in het kader van de Regenboogdagen.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De Regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en trans- en intersekse personen. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

Op 11 oktober is de internationale Coming-Out-Dag. Rondom deze dag worden elk jaar activiteiten georganiseerd. Dit jaar zijn de Regenboogdagen van dinsdag 8 tot en met zondag 13 oktober. In Enschede hijsen verschillende bedrijven en organisaties de regenboogvlag, waaronder ook veel horecagelegenheden.

Inclusieve samenleving
Wethouder Kampman: “Als college van Enschede werken we aan een inclusieve samenleving waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Je hebt het recht om te zijn wie je bent en je veilig te voelen, ongeacht gender, geloof, seksuele oriëntatie of identiteit. In Enschede onderstrepen we dit met het laten zien van de Regenboogvlag tijdens het Regenboogontbijt en de vele activiteiten tijdens de Regenboogdagen.”

Gemeente Enschede werkt aan sociale veiligheid, acceptatie en weerbaarheid van lhtbi’ers. Het Regenboogontbijt is een initiatief van de gemeente Enschede. Om een breed gedragen aanpak te garanderen, wordt nauw samengewerkt met onder andere COC Twente-Achterhoek, Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering Overijssel (KCWO), Artikel 1 Overijssel, SHHT (Café Stonewall), Roze in Blauw (Politie Oost-Nederland), Alifa, Saxion Hogescholen, jongeren- en studentenvereniging Exaltio en GGD Twente.

Het volledige programma van de Regenboogdagen staat op Gemeente Enschede werkt aan sociale veiligheid, acceptatie en weerbaarheid van lhtbi’ers. Het Regenboogontbijt is een initiatief van de gemeente Enschede. Om een breed gedragen aanpak te garanderen, wordt nauw samengewerkt met onder andere COC Twente-Achterhoek, Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering Overijssel (KCWO), Artikel 1 Overijssel, SHHT (Café Stonewall), Roze in Blauw (Politie Oost-Nederland), Alifa, Saxion Hogescholen, jongeren- en studentenvereniging Exaltio en GGD Twente.
Het volledige programma van de Regenboogdagen staat op www.regenboogdagen.nl.