Enschede Fietsstad 2020 en FC Twente samen op de fiets

OP DE FIETS NAAR DE THUISWEDSTRIJDEN. Enschede Fietsstad en FC Twente slaan met ingang van 4 maart 2019 de handen ineen, zodat nog meer bezoekers op de fiets naar de thuiswedstrijden van FC Twente in De Grolsch Veste komen. Enschede Fietsstad gaat met verschillende  lokale partners een samenwerking aan. Steeds meer fietsenmakers, bedrijven, sportverenigingen ondersteunen de mooie doelstellingen van deze campagne. Doel van deze samenwerking is dat steeds meer Enschedeërs in de stad steeds vaker de fiets pakken, óók naar grote (sport-)evenementen en naar culturele instellingen.

Om de week bezoeken ongeveer 25.000 voetballiefhebbers het stadion van FC Twente. Het is iedere keer een mooie uitdaging om automobilisten, fietsers en ov-reizigers snel en veilig naar het stadion te leiden. En weer terug naar huis.

Pak de fiets naar het stadion
“Voor veel  bezoekers is de fiets een prima alternatief. Veel fans van FC Twente komen uit de hele regio, maar een groot deel van de stadionbezoekers komt uit Enschede en Hengelo. Een afstand die meestal prima met de fiets te doen is”, aldus fietswethouder Jurgen van Houdt.

Snel en gezond
Want fietsen heeft zoveel voordelen. Fietsen is sportief en gezond. Met elkaar op de fiets naar het stadion is leuk en gezellig. Daarnaast is het vaak de snelste manier om in de stad te reizen. Wethouder Van Houdt: “Onlangs deed Tubantia nog een onderzoek, hoe je het snelst vanuit de binnenstad van Enschede naar De Grolsch Veste kon reizen. De fiets bleek toen het snelste vervoermiddel.* Daar vormen wij ook ons beleid op. En natuurlijk is fietsen de duurzaamste manier van reizen. Betere luchtkwaliteit in de binnenstad, minder files, minder parkeerproblemen en een betere verkeersveiligheid. Dat wil iedereen! Het zijn doelen waar Enschede Fietsstad en FC Twente graag sámen de schouders onder zetten.”

Win een shirt van FC Twente!
Dit seizoen speelt FC Twente nog zes thuiswedstrijden in de competitie. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 15 maart tegen FC Volendam. Stadionbezoekers die op de fiets naar De Grolsch Veste komen, maken bij iedere thuiswedstrijd kans op het winnen van een officieel shirt van FC Twente.