Enschede begroet nieuwe inwoners

ENSCHEDE ONTMOET. Ongeveer 75 nieuwe inwoners maakten zaterdag gebruik van de uitnodiging van de gemeente Enschede om nader kennis te maken met hun nieuwe stad. Onder het motto ‘Enschede ontmoet’ houdt de gemeente twee keer per jaar z’n bijeenkomst, die zaterdag voor de vijfde keer op het programma stond en ook nu zeer werd gewaardeerd.

De nieuwe ingezetenen van Enschede, een mooie mix van personen uit landen als Iran, Kenia, Griekenland, maar ook uit andere Nederlandse provincies als Gelderland en Friesland werden welkom geheten door burgemeester Onno van Veldhuizen, die hen de hand schudde.

‘Petje op, petje af’
Na een kop koffie leidde de burgervader hoogstpersoonlijk de quiz, waarbij de deelnemers met een variant van het systeem ‘petje op, petje af’ werden getoetst op hun kennis van Enschede. De vragen waren soms niet mals. Zo moesten de deelnemers het aantal toeschouwers noemen dat De Grolsch Veste kan herbergen, het jaartal noemen van de laatste stadsbrand in Enschede en antwoord geven op de vraag wat de langste straat van Enschede is. Niet zelden liep het uit op een spelletje gokken. De uiteindelijke winnaar mocht een cadeautje in ontvangst nemen.

Van de aansluitende tour door het gemeentehuis werd gretig gebruik gemaakt, waarbij vooral de trouwzalen en de burgerzaal op veel belangstelling mochten rekenen. Er kon kennis worden gemaakt met leden van het gemeentebestuur en in het gemeentearchief was een presentatie te zien van de geschiedenis en ontwikkeling van de stad. Voor kinderen tot twaalf jaar was een knutselhoek ingericht.

Het programma eindigde met een wandeling door het centrum van de stad, onder leiding van stadsgidsen.

Foto’s © Kirsten Wilde/Gemeente Enschede