Enschede: 230 laadpalen in 2022

ELEKTRISCH RIJDEN DE TOEKOMST. De gemeente Enschede investeert de komende jaren in duurzame mobiliteit. Naar verwachting zijn over drie jaar zo’n 230 laadpalen in de openbare ruimte geplaatst.

Het initiatief voor het aanvragen van laadpalen in de openbare ruimte ligt bij inwoners, bedrijven en forensen. Zij kunnen ook reageren op de geplande locaties. De gemeente Enschede heeft als doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

“Om hierop voorbereid te zijn moeten we onder andere de openbare laadvoorzieningen voor elektrische auto’s in de stad verder optimaliseren. Zo zorgen we samen voor een beter en schoon milieu”, aldus wethouder Jurgen van Houdt.

De gemeente heeft een strategische plankaart gemaakt waarop de huidige en toekomstige laadpalen in de openbare ruimte te zien zijn. Deze kaart is via www.enschede.nl/laadpalen te bekijken. Inwoners, bedrijven en forensen zijn aan zet om met aanvragen de locaties voor laadpalen in te vullen.

e plankaart staat tot en met 31 augustus 2019 open om een reactie achter te laten. De gemeente nodigt inwoners, bedrijven en forensen van harte uit om hierop te reageren.

Dit is een eerste stap om bekendheid te geven aan de plankaart. In het najaar van 2019 wordt de plankaart ook stadsdeelgewijs onder de aandacht gebracht en wordt er ingegaan op de binnengekomen reacties.