Eerste fase project De Kop vertraagd

IN ENSCHEDE. De nieuwe kruising Ripperdastraat met de Haaksbergerstraat is naar verwachting in oktober 2020 gereed. Eerder ging de gemeente Enschede ervan uit dat dit gedeelte in juni 2020 klaar zou zijn.

De vertraging wordt veroorzaakt door uitloop van de werkzaamheden aan de kabels en leidingen en door extra werk in de Beltstraat. Doordat de bouwvakantie in deze periode valt, schuift de opleverdatum extra op.

De uitloop van de werkzaamheden aan de kabels en leidingen komt door de complexiteit van het gebied. Het project De Kop ligt midden in het centrum van Enschede. Een gebied met heel veel kabels en leidingen, waarvan de hoeveelheid en ligging niet altijd bekend zijn. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak, omdat het belangrijk is dat iedereen water, gas, elektra en internet behoudt tijdens de werkzaamheden. Ook moet busverkeer kunnen blijven rijden en het ziekenhuis bereikbaar blijven. Deze complexiteit en zorgvuldigheid zijn vooral de oorzaken van de uitgelopen werkzaamheden.

Herinrichting straten
Op veel plekken is het werk aan de kabels en leidingen klaar en werkt aannemer NTP volop aan de herinrichting. Zo ligt het riool inmiddels in de Beltstraat en halverwege mei komt hier de asfaltlaag op. Ook ligt de puinbaan van de Nijverheidstraat erin en beginnen stratenmakers met het trottoir. Tot aan de bouwvakantie vinden er nog rioleringswerkzaamheden plaats in het stukje Boulevard en de Haaksbergerstraat vanaf de Ripperdastraat tot aan de personeelsinrit van het MST. Na de bouwvakantie gaat de aannemer aan de slag met aanleg van trottoirs en straten.  

Tweede gedeelte project
Het tweede gedeelte van het project bestaat uit de Haaksbergerstraat, vanaf de personeelsinrit van het MST tot en met de rotonde met de Zuiderval. Aangezien er al werkzaamheden in dit gebied plaatsvinden, heeft de gemeente besloten om ook gelijk de straten Getfertweg, Zuiderspoorstraat en Haaksbergerstraat vanaf de rotonde Zuiderval tot aan de Broekheurneweg aan te pakken.

Deze werkzaamheden starten direct nadat het eerste gedeelte af is. Voor die tijd wordt de omgeving geïnformeerd over de planning en de gevolgen voor de bereikbaarheid. Omdat een inloopmiddag momenteel niet mogelijk is, gebeurt dit digitaal. De gemeente Enschede komt binnenkort met meer informatie hierover.

Meer informatie over het project op www.enschede.nl/dekop.

Foto © Ruud van der Linden