Eerste deel Oldenzaalsestraat opgeleverd

DE KLOMP WEER OPEN. Het eerste deel van de Oldenzaalsestraat in Enschede is weer open. Het asfalt is nog vers en de wadi’s nog een beetje kaal, maar vanaf vrijdag 26 juli zijn de Kortelandstraat, Kalandergang en De Klomp weer volledig bereikbaar.

Een mooie mijlpaal nadat in januari de weg opengebroken werd. In die tussentijd heeft dit gedeelte een complete metamorfose ondergaan. Een frisse inrichting met nieuwe stoepen, parkeervakken en toongevende stadsinritten. Ondergronds ligt nu een immense waterberging, is de wirwar aan kabels en leidingen gladgetrokken en loopt Warmtebaan Enschede. De wadi’s geven de Oldenzaalsestraat kleur en de eerste planten staan erin. De verdere aanplant van bomen, struiken en bloemen staat in het najaar gepland.

Droge voeten
Met de aanleg van de ondergrondse en bovengrondse waterberging wordt de wateroverlast in een groot deel van de binnenstad van Enschede aangepakt. Het eerste gedeelte van de waterberging is al aangesloten via grote koppelputten op het gewone riool. Dus bij hevige regen zal het water in de waterberging stromen en houdt de Oldenzaalsestraat droge voeten.

Van 26 juli tot en met 19 augustus is het tijdelijk wat rustiger op de bouwplaats. De bouwvak staat namelijk voor de deur. Vanaf 20 augustus staat de vierde fase alweer op de planning. De kruising Oldenzaalsestraat met Wilhelminastraat en met de Hoge Bothofstraat zijn dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers wordt een oversteek gemaakt. De Heurne blijft vanaf de spoorzijde bereikbaar.

Kijk voor actuele informatie op www.enschede.nl/oldenzaalsestraat

Foto © Hessel Bosch