Eelco Eerenberg kandidaat-wethouder in Utrecht

VERTREK UIT ENSCHEDE.Wethouder Eelco Eerenberg is beoogd wethouder in Utrecht. Daar volgt hij, na benoeming, de naar Amsterdam vertrokken Victor Everhardt op.

De D66/fractie van Utrecht draagt hem op 19 december voor in de Utrechtse gemeenteraad. “Utrecht krijgt een wethouder en bestuurder die met toewijding, passie, een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor zijn opdracht aangaat. Utrecht kan zich geen betere kandidaat-wethouder wensen. Tegelijkertijd verliest Enschede een topwethouder en een aimabel mens. Mede namens het college wens ik hem en zijn gezin alle geluk en succes in Utrecht. We zullen hem blijven volgen” aldus burgemeester Onno van Veldhuizen.

Positieve ontwikkeling
Onder het wethouderschap van Eerenberg heeft de binnenstad van Enschede een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Van een binnenstad met steeds meer leegstand is de stad de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot bruisende en toekomstbestendige binnenstad.

Als wethouder financiën heeft hij Enschede door zware financiële tijden geloodst en complexe dossiers zoals de herfinanciering van FC Twente aangepakt. Eelco maakt zicht landelijk hard voor meer geld in de jeugdzorg door zijn vicevoorzitterschap van commissie Jeugd, Zorg en Onderwijs van de VNG. Mede daardoor hebben Enschede en de regio een goede bijdrage gekregen uit het Fonds tekort gemeenten.

Tweede periode
Eerenberg is sinds 2002 lid van D66 en vanaf 2010 raadslid. Vanaf 2014 is hij wethouder en is nu bezig aan zijn tweede periode. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor onder andere financiën, onderwijs, jeugdzorg, duurzaamheid, economische zaken en was hij in zijn eerste periode locoburgemeester.

In Utrecht gaat Eerenberg zich na zijn benoeming bezighouden met volksgezondheid, jeugd en jeugdzorg, milieu, emissieloos vervoer, het stationsgebied en vastgoed. Daarnaast wordt hij wijkwethouder Leidsche Rijn.