Dorper Esch bereikt hoogste punt

GEHAKTBAL EN DRANKJE. Het was vrijdag 24 mei feest op de bouwplaats van Dorper Esch in Denekamp. Wethouder Benno Brand (rechts op de foto) vierde samen met alle betrokken bouwmedewerkers dat het hoogste punt van het sport- en zwemcomplex is bereikt. Om hen na al het harde werken in het zonnetje te zetten, trakteerde Brand op gehaktballen en een drankje. 

“Dit is een speciaal moment om de Noabers (Aannemersbedrijf Niehof, K3H Architecten, Leferink Architecten en Lammerink Installatiegroep) en alle bouwmedewerkers te complimenteren met het behaalde resultaat en hen te bedanken voor de fijne samenwerking tot nu toe”, vertelt Brand tevreden. “Daarnaast wil ik mijn waardering uitspreken naar het personeel van Dorper Esch, dat er tijdens de werkzaamheden voor zorgt dat bezoekers zo min mogelijk overlast ervaren.”

Veel werk verricht
De afgelopen periode is veel werk verricht. “We zijn erg trots op wat er tot nu toe is bereikt”, vervolgt Brand. “Er is al veel gebeurd, zoals de sloop van het oude recreatiebad. Ook is het nieuwe wedstrijdbad al deels gerealiseerd, evenals de kleedaccommodaties en de entree. In de sporthal is de vloer verwijderd en worden voorbereidingen getroffen voor de vernieuwing van de vaste gymtoestellen.”

De komende maanden wordt hard doorgewerkt aan Dorper Esch, dat wordt verbouwd tot een modern en eigentijds sport- en zwemcomplex voor iedereen. In juni wordt het nieuwe bad gevuld met water. Geïnteresseerden in het project kunnen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni een kijkje nemen op de bouwplaats. Verwacht wordt dat de werkzaamheden aan het einde van dit jaar zijn afgerond.