Dit jaar geen Koale Karmis in Ootmarsum

NIET TE REGELEN. Ieder jaar komen er vele bezoekers van heinde en verre naar de Koale Karmis in Ootmarsum. Juist die enorme bezoekersstroom, die eigenlijk niet te regelen is, is de reden dat de gemeente Dinkelland en de plaatselijke horeca samen hebben besloten dat er dit jaar geen Koale Karmis komt.

Veel mensen kennen de Koale Karmis. De horeca in het centrum is dan gevuld met inwoners die elkaar treffen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook komen daar sinds jaar en dag vele bezoekers op af van buiten de stad. Met de jaren is het uitgegroeid tot een groot evenement.

De nog steeds geldende coronamaatregelen en het landelijk oplopende aantal besmettingen zorgen voor het besluit om de Koale Karmis dit jaar niet door te laten gaan. “De Koale Karmis is al jarenlang traditie en het was mooi geweest als het door had kunnen gaan. Helaas hebben we toch een ander besluit moeten nemen. Het evenement is ieder jaar groots en gezellig met vele mensen op kleine afstand van elkaar. Dat is in deze tijd gewoon niet verantwoord”, licht burgemeester John Joosten het besluit toe.

Erik Zikken, namens de plaatselijke horeca: “We zijn natuurlijk enorm teleurgesteld dat we tot dit besluit hebben moeten komen. Maar in het land zie je op verscheidene plekken kleine besmettingshaarden ontstaan. We willen met z’n allen het risico niet nemen om de volgende te zijn. We kennen al jarenlang een mooie Koale Karmis, dat willen we graag zo houden. Dan maar een jaar overslaan, helaas, maar het is niet anders,.”