Dertig huurwoningen meer in Janninkkwartier

IN STADSHOF ENSCHEDE. Het aanbod van woningen in stadshof Janninkkwartier te Enschede is opnieuw uitgebreid. Woensdag ondertekenden wethouder Jeroen Diepemaat, namens de gemeente Enschede en Mireille Jeurnink van VanWonen, de contracten voor de ontwikkeling van dertig vrije sector huurwoningen.

“Met de huurwoningen van VanWonen wordt het Janninkkwartier de meest duurzame binnenstedelijke ontwikkeling van Enschede en misschien wel van de regio”, aldus wethouder Diepemaat. De woningen maken onderdeel uit van een omvangrijker, duurzaam en groen stadshof met zeventig koopwoningen en 52 kavels. 

De ondertekening door wethouder Jeroen Diepemaat van Enschede en Mireille Jeurnink, directeur projectontwikkeling VanWonen.

Aan de rand van het centrum van Enschede, op de hoek van de Getfertsingel en Zuiderval, ontwikkelt VanWonen dertig vrije sector huurwoningen. Het worden huurwoningen tussen 140 en 170 m2 met drie tot vier slaapkamers, in het hogere huursegment. De huurwoningen worden door VanWonen opgenomen in het eigen Woningfonds. Aan deze woningen, gelegen op een zichtlocatie, worden stringente welstandseisen vastgesteld.

Betrokken architect Marnix van der Meer van Zecc Architecten: “Het wordt een gesloten bouwblok met grote huurwoningen in een robuuste hoogwaardige architectuur. Het plan krijgt een stedelijke allure, met ruimtelijke woningen en veel aandacht voor water en groen. Het plan omvat brede ondiepe woningen met veel daglicht en brede tuinen, vierlaagse woningen met vide en wonen over twee bouwlagen en bijzondere hoekwoningen.”

Tom Munter, projectontwikkelaar bij VanWonen: “We zijn erin geslaagd met partijen tot een mooi deelplan te komen. De woningen worden volledig energieneutraal. De woningen worden aangesloten op het warmtenet en worden uitgevoerd met vegetatiedak en zonnepanelen en sluiten daarmee volledig aan op het stedenbouwkundig plan. Daarin is veel aandacht besteed aan onder andere groenstedelijk woonmilieu en klimaatadaptie.”

De huurwoningen krijgen behalve een eigen tuin een gezamenlijke binnentuin. Deze ruimte wordt een plek voor ontmoeten. Daarnaast wordt de binnentuin ingezet voor opvang en infiltratie van hemelwater en het tegengaan van hittestress. Naar verwachting start de bouw van de huurwoningen eind dit jaar. Medio 2021 verwacht VanWonen te starten met de verhuur van de woningen.

Meer informatie: www.janninkkwartier.nl