CURSUS VROUWELIJKE KUNSTENAARS

Is het u wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, Da Vinci, Picasso, Rodin, Van Gogh, Pollock, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld?

Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? Waarin verschilt “vrouwenkunst”van “mannenkunst”?

En de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor?

Tijdens deze cursus ga ik op deze en andere vragen in, en laat in vier lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de middeleeuwen tot het heden zien. Na afloop van de cursus kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding door de tentoonstelling van Sofonisba Anguissola in het Rijksmuseum Twenthe die vanaf 11 februari te zien is. Haar werk zal uitgebreid behandeld worden tijdens de cursus.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: mirandanieuwenhuis@live.nl.

De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en bestaat uit vier lessen die plaatsvinden in de bibliotheek Enschede.

Data: woensdag 8, 15, 22 en 29 maart van 19.00 uur tot 21.30 uur