cursus Rembrandt en tijdgenoten in de bibliotheek Enschede

Op maandag 7 november start de cursus Rembrandt en tijdgenoten in de bibliotheek Enschede.

In december gebeurt er iets heel speciaals, dan komt “De Vaandeldrager” van Rembrandt naar het Rijksmuseum Twenthe. Dit schilderij heeft 175 miljoen euro gekost en is nu op reis door Nederland. Een goede gelegenheid om ons te verdiepen in de meester der meesters. Er bestaan maar weinig schilders waarnaar zoveel onderzoek is verricht, en die zoveel mensen heeft beroerd met zijn prachtige werken. In de zeventiende eeuw werd hij een bekend en geliefd historie en portretschilder, maar stuitte zijn onconventionele en losse manier van schilderen en de behandeling van diverse thema’s, waaronder het vrouwelijk naakt, ook op kritiek. Ook in de eeuwen daarna werd zijn werk afwisselend negatief beoordeeld of juist de hemel in geprezen.

In de cursus Rembrandt en tijdgenoten gaan we dieper in op het diverse oeuvre van Rembrandt, en op de vraag wat zijn kunst zo speciaal maakt maar ook waarom hij “de eerste ketter van de schilderkunst “ genoemd werd.

 

Deze cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en vindt plaats op maandag 7, 14, 21 en 28 november van 19.00 uur tot 21.30 uur in de bibliotheek Enschede.

De cursus kost 75 euro, inclusief lesmateriaal, reader, koffie/thee.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mirandanieuwenhuis@live.nl