Blijvend Applaus Prijs voor Herman Finkers

VOOR ZIJN HELE OEUVRE. Herman Finkers mocht zondag in theater De Kleine Komedie in Amsterdam voor zijn hele oeuvre de Blijvend Applaus Prijs 2019 in de categorie Cabaret – Kleinkunst in ontvangst nemen.

De prijs, bestaande uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van € 5.000, wordt toegekend op voordracht van de jury bestaande uit Kathleen Warners, Ruud Buurman en Jan Gras. Volgens het juryrapport is Herman Finkers ‘een virtuoos theatermaker en volbloed komiek die miljoenen Nederlanders heeft laten schateren om de absurditeiten in zijn hoofd. De grap was vele jaren zijn heilige doel. Maar nu zijn eigen leven daar aanleiding toe geeft, weet hij de lach ook op weergaloze wijze met de traan te vermengen.’

Tijdens de bijeenkomst waren tal van  vrienden en (oud)collega’s van Herman Finkers aanwezig, onder wie diverse leden van de cast van de tv-serie Van Jonge Leu en Oale Groond.

Op 10 februari 2020 gaat de film ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ in première, waarvoor Herman Finkers het scenario schreef en waarin hij met Johanna ter Steege de hoofdrollen voor zijn rekening neemt.

Een uitgebreid interview met Herman Finkers is te lezen in de wintereditie van Zilver Magazine, die in de tweede week van december verschijnt.