Bijgerechten Droste’s menu Zilver Magazine Winter 2020-2021
Gearomatiseerde rode kool
Ingrediënten:
400 gr rode kool
1,5dl rode wijn
water
zout
20 gr suiker
1 kaneelstokje
1 steranijs
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
¼ sinaasappelschil
1 sinaasappel, sap
2 laurierbladeren
1 frisse appel, geschild
3 scheutjes frambozen- of rodewijnazijn
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de azijn en het water, in een passende pan.
Vul aan met water tot de helft van de rode kool staat.
Breng aan de kook en breng met zout een beetje op smaak.
Laat dit zachtjes onder deksel pruttelen tot het gaar is.
Voeg dan de frambozen- of rodewijnazijn naar smaak toe tot je een frisse zoetzure rode kool hebt.
Voeg eventueel iets extra suiker en zout toe.
Aardappeltjes
Ingrediënten:
16 middelgrote kruimelige aardappelen
Bereiding:
Snijd de aardappels met een schilmesje in tonnetjes en koken in gezouten water tot ze gaar zijn.
Giet af en stoof even op onder deksel tot ze kruimelig zijn.
Gewokte appeltjes
Ingrediënten:
2 jonagold appels
2 el roomboter
suiker
Eventueel scheutje calvados of cognac
Bereiding:
Schil de appels, snijd in 12 partjes en verwijder de klokhuizen.
Verhit de roomboter in een koekenpan, laat licht uitbruisen en bak de appeltjes hierin tot ze licht kleuren.
Bestrooi met suiker en laat in de pan karamelliseren.
Blus eventueel af met calvados of cognac.