Bibliotheek biedt extra uren ondersteuning Informatiepunt Digitale Overheid

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen rondom corona verruimt de Bibliotheek Enschede haar openingstijden Informatiepunt Digitale Overheid. De komende twee weken is het Informatiepunt in de Bibliotheek Centrale geopend van 09.30-17.00 uur en de Bibliotheek Zuid tijdens de reguliere openingstijden. Opgeleide medewerkers helpen de Enschedeërs met al hun vragen over bijvoorbeeld de CoronaCheck-app en het maken van online afspraken voor het boostervaccin.

De bibliotheek is een essentiële voorziening. Dat kwam duidelijk naar voren uit de persconferentie van afgelopen zaterdag. De bibliotheek voorziet niet alleen in een behoefte om inwoners in tijden van lockdown van boeken, dvd’s en tijdschriften te voorzien. Het blijkt dé plek waar inwoners naartoe gaan voor digitale ondersteuning. Reden voor de Bibliotheek Enschede om de openingstijden stevig te verruimen op twee vestigingen in de stad.

Dankbare bezoekers

Bibliotheekmedewerker Katelijne; “Wij zijn blij dat we mensen doorlopend kunnen helpen met hun vragen. In deze tijd verandert er zoveel, sommige mensen houden dat niet bij. Of ze vergeten hun wachtwoord van hun Digid en raken in paniek. Want dan kunnen ze ook geen afspraak maken bij de GGD voor een test of boostervaccin. Wij zijn getraind en kijken met ze mee of helpen ze waar nodig. We voorzien echt in een behoefte. Mensen zijn zo dankbaar voor onze hulp.”

Op de website www.bibliotheekenschede.nl staan de actuele openingstijden en activiteiten.