Beeldenstorm Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE – Beeldenstorm is de eerste omvangrijke tentoonstelling van Nour-Eddine Jarram (1956) in Rijksmuseum Twenthe. In de tentoonstelling laat Jarram zien hoe hij in de afgelopen vijftien jaar de abstractie heeft overwonnen. De verovering van de figuratie leidde tot een onophoudelijke stroom van beelden, veelal in de vorm van portretten, die voortduurt tot op de dag van vandaag.

Daarnaast refereert de titel Beeldenstorm aan Jarrams streven om met zijn werk de geschiedenis te corrigeren. Dit doet hij door monumenten te bouwen voor diegenen die veelal over het hoofd werden én worden gezien.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen omtrent COVID-19 zal er geen officiële opening plaatsvinden. U kunt de tentoonstelling  bezoeken vanaf 19 november. Via deze link kunt u online een ticket met een starttijd reserveren.

Speciaal voor deze tentoonstelling zal schrijver Abdelkader Benali een podcast opnemen met Nour-Eddine Jarram. Deze podcast komt t.z.t. beschikbaar via de website van het rijksmuseum en als audiotour in de tentoonstelling.