Afscheid van burgemeesters

IN BORNE EN HAAKSBERGEN. Inwoners, ondernemers en organisaties van de gemeenten Borne en Haaksbergen kunnen binnenkort afscheid nemen van hun burgemeester.

In Borne krijgen Bornenaren vrijdag 5 april de gelegenheid de naar Haaksbergen vertrekkende Rob Welten (bovenste foto) de hand te schudden. Dat kan tussen 18.30 en 20.30 uur in het Kulturhus. Welten, eerder wethouder in Oldenzaal, wordt op 17 april geïnstalleerd als eerste burger van Haaksbergen. Vanaf die datum wordt hij in Borne vermoedelijk tot het voorjaar van 2020 waargenomen door Gerard van den Hengel, voormalig VVD-wethouder en locoburgemeester van Barneveld.

In Haaksbergen fungeerde Gerrit Jan Kok (rechts) bijna vier jaar lang als waarnemend burgemeester na het vertrek van Hans Gerritsen, die opstapte als gevolg van de veelbesproken ‘monstertruckaffaire’.

Kok neemt op vrijdag 12 april afscheid van inwoners, ondernemers en organisaties tijdens een receptie is in het atrium van het Haaksbergse gemeentehuis. Iedereen is van 15.30 tot 17.30 uur van harte welkom om hem de hand te komen schudden.