22 maart Nationale Pannenkoekdag: Kinderen laten de senioren stralen

149 SCHOLEN UIT OVERIJSSEN DOEN MEE. De 13de editie van Nationale Pannenkoekdag brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. Maar liefst 1.490 scholen, waarvan 149 scholen in Overijssel, organiseren het pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan vorig jaar.
Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens.
Nieuwe buren
Elke school geeft een eigen invulling aan deze Nederlandse traditie. Leerlingen van de CBS Prinses Beatrix in Nijverdal gaan pannenkoeken bakken voor de bewoners van de 24 seniorenwoningen in de straat. ‘Een kennismaking en wie weet een aanzet tot een mooie samenwerking met onze nieuwe buren.’ Groep 7/8 van de Sint Antoniusschool in Mariënheem gaat aan de slag voor een gemêleerd gezelschap. Het pannenkoekfeest vindt plaats bij kinderdagverblijf ’t Schoapie, waar ouderen die met een rolstoel komen, bejaarden uit de buurt, de peuters en eigen leerlingen smullen van pannenkoeken, die worden gebakken door groep 7/8.
Bakken met je hart
Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. ‘Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Daarom heeft Nationale Pannenkoekdag 2019 het thema Pannenkoeken bakken met je hart’, aldus Elles van den Berg namens Koopmans.
Pannenkoekrecords
Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens deze 13de editie doen bijna 1.500 scholen in Nederland mee, dat zijn 250 scholen meer dan vorig jaar. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.
Jong en oud in contact

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2006 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Lijst van deelnemende scholen uit Twente:
n Boaken, Heggelkampsweg 4, AGELO
Basisschool St Egbertus St Radboud, Arendsboerweg 5, ALMELO
Kdv De Boomhut, Volkerinkstraat 34, ALMELO
Mariaschool, Beuningerstraat 63, BEUNINGEN OV
Christelijke Basisschool De Veenbrug, Gerhard Nijlandstraat 4, DAARLERVEEN
Openbare School Dr M L Kingschool, Clematisstraat 39, DENEKAMP

Willem Van Oranje, Ravenhorsthoek 34 ENSCHEDE
Godfried Bomans-School, Veldhoflanden 92 ENSCHEDE
Nederlandsche Islamitische Basisschool Al Ummah, Javastraat 6 ENSCHEDE
De Sterrenborgh, Runenberghoek 5 ENSCHEDE
Openbare Basisschool Willem Wilmink, Hendrik Smeltweg 44 ENSCHEDE
Basisschool Schateiland Esmarkelaan 207, ENSCHEDE
OBS Zuid, Ouverturestraat 70 ENSCHEDE
Openbare Basisschool De Uitvinding, Velveweg 52 ENSCHEDE
International School Twente, Johannes ter Horststraat 30, ENSCHEDE

Basissch De Marliaantjes, Hammerweg 8 HELLENDOORN
Basisschool Brookschole, Larenseweg   44, MARKELO
Basisschool ’T Heem, Schubertstraat 18 NIJVERDAL
CBS Prinses Beatrix, Trompweg 12, Nijverdal
Basisschool De Peppel, P C Stamstraat  2-B, NIJVERDAL
Kinderopvang Columbus Junior Locatie De Driemaster, Gasthuisstraat   16, OLDENZAAL
R.K. Basisschool De Meander. Profietstraat 8, OOTMARSUM
Brede School Overdinkel, Ds Pasmastraat  2, OVERDINKEL
Beatrixschool, Van Broekhuizenstraat 4, RIJSSEN
Christelijke Nationale School Windesheim, Kloosterdijk 150 SIBCULO
Openbare Basisschool Molenbeek (Usselo) Lammerinkweg         10 USSELO
Christelijke Basisschool De Fontein, Oranjestraat 2-C,     WESTERHAAR-VRIEZENV WIJK
Basisschool Widerode, Marjoleinlaan    41, WIERDEN